Ταξιδια Παρισι – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Παρισι.


Ξενοδοχεια στο Παρισι, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Παρισι

Σακρ Κερ (Basilica du Sacré-Coeur)

Αρχική > Αξιοθέατα > Σακρ Κερ (Basilica du Sacré-Coeur)

Ονομαστή ρωμανο-βυζαντινή εκκλησία, ορόσημο της Μονμάρτρης, η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς -ή «ζαχαρένια» για τους περισσότερους ντόπιους- δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και αποτελεί ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Παρισιού.

Σακρ Κερ

Η βασιλική Σακρ Κερ κτίστηκε από το 1876 έως το 1912 -εξ ολοκλήρου από λευκή πέτρα- στο ψηλότερο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ως φόρος τιμής των 58.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο, και είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Χριστού.

Το έργο ανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Γκιμπέρ, πάνω σε σχέδια του Πολ Αμπαντί. Ο ωοειδής τρούλος της εκκλησίας, ενώ η καμπάνα της εκκλησίας είναι μία από τις πιο βαριές του κόσμου και ζυγίζει 18,5 τόνους

Σακρ Κερ

Ο ωοειδής τρούλος αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο σημείο του Παρισιού (μετά τον Πύργο του 'Αιφελ) και «στεφανώνει» ολόκληρη τη Μονμάρτρη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό λευκό περίγραμμα ολόγυρά της. Λίγα τετράγωνα μακριά από την εκκλησία θα βρεθείτε στην πλατεία Τετρ, όπου υπαίθριοι ζωγράφοι θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν με τα έργα τους. Σημείωση: Δείτε καλά την καμπάνα της εκκλησίας, αφού είναι μία από τις πιο βαριές του κόσμου και ζυγίζει 18,5 τόνους.

Σακρ Κερ

Σακρ Κερ

Σακρ Κερ

Σακρ Κερ