Ταξιδια Παρισι – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Παρισι.


Ξενοδοχεια στο Παρισι, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Παρισι

Μουσείο Ορσαί (Musée d’ Orsay)

Αρχική > Αξιοθέατα > Μουσείο Ορσαί (Musée d’ Orsay)

Το Μουσείο Ορσαί βρίσκεται κατά μήκος του Σηκουάνα, απέναντι από το Μουσείο Λούβρο και στεγάζεται σε έναν μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900, φιλοξενώντας στις συλλογές του γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής ιμπρεσιονιστών. Η ιστορία της δημιουργίας του το καθιστά ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα μουσεία των Παριζιάνων.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare d’ Orsay κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα σε εξέχουσα κεντρική τοποθεσία της πόλης από μια εταιρεία που επιθυμούσε να φέρει τα ηλεκτροφόρα τρένα μέχρι την «καρδιά» του Παρισιού. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 12.000 τόνοι μετάλλου, πολλοί περισσότεροι από τα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν για τον Πύργο του Άιφελ, ενώ η όλη κατασκευή είναι 175 μ. σε μήκος, 75 μ. σε πλάτος και 32 μ. σε ύψος.

Πύργος του Άιφελ

Από το 1939, όταν η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά πολύ, οι πλατφόρμες του σιδηροδρομικού σταθμού θεωρήθηκαν πολύ μικρές για να καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών και έτσι ο Gare d’ Orsay τέθηκε εκτός λειτουργίας. Μέχρι το 1961 εγκαταλείφθηκε εντελώς και σώθηκε από την κατεδάφιση από τον Γάλλο πρόεδρο Πομπιντού. Ο διάδοχός του Ζισκάρ ντ’ Εστέν αποφάσισε το 1978 να μετατρέψει το σιδηροδρομικό σταθμό σε μουσείο τέχνης του 19ου και 2ού αιώνα.

Πύργος του Άιφελ

Το Μουσείο Ορσαί εγκαινιάστηκε το 1986 από τον Φρανσουά Μιτεράν και περιλαμβάνει σήμερα έργα ζωγραφικής τέχνης (Ντεγκά, Ρενουάρ, Βαν Γκογκ κ.λπ.), γλυπτά, χαρακτικά, φωτογραφίες, ακόμη έργα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, καλύπτοντας την περίοδο από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι το 1914.

Πύργος του Άιφελ