Ταξιδια Παρισι – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Παρισι.


Ξενοδοχεια στο Παρισι, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Παρισι

Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού

Αρχική > Αξιοθέατα > Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού

Αποτελεί ένα από τα δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τέχνης, η κατασκευή του οποίου ανήκει στο διάσημο αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο, ο οποίος, «σπάζοντας» τη συμβατική αρχιτεκτονική χρησιμοποίησε γυαλί και μέταλλο, ενώ μετακίνησε κυλιόμενες σκάλες και σωλήνες ύδρευσης στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, απελευθερώνοντας το εσωτερικό για την άνετη παρουσίαση των έργων τέχνης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού εγκαινιάστηκε το 1977 και στεγάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μια εντυπωσιακή σε μέγεθος βιβλιοθήκη, ένα βιβλιοπωλείο και χώρους παραστάσεων, ενώ δέχεται καθημερινά πάνω από 25.000 επισκέπτες.

Κέντρο Πομπιντού

 

Το κτίριο διαιρείται σε 5 ορόφους, με τη βιβλιοθήκη να καταλαμβάνει τους τρεις πρώτους, ενώ η μόνιμη συλλογή του Μουσείου βρίσκεται στους δύο τελευταίους. Περισσότερα από 59.000 έργα καλύπτουν την τέχνη του 20ού αιώνα, ενώ στον 4ο όροφο θα βρείτε έργα αφηρημένης τέχνης, σουρεαλισμού, κυβισμού και φωβισμού -με βασικούς εκπροσώπους τους Ματίς, Μιρό και Πικάσο- και στον 5ο όροφο θα θαυμάσετε έργα της περιόδου μετά το 1965.

 

Κέντρο Πομπιντού

 

Άξιο προσοχής είναι το «διάσημο» προαύλιο του Κέντρου, γνωστό στους ντόπιους και ως «Μπομπούρ», όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται καθημερινά για να απολαύσει διάφορες εκδηλώσεις και παραστάσεις αλλά και για να θαυμάσει τους πλανόδιους Γάλλους ζωγράφους επί το έργον… Σημείωση: Προσέξτε το σιντριβάνι που βρίσκεται προς τη δεξιά πλευρά του προαυλίου (στην πλατεία Ιγκόρ Στραβίνσκι) και θαυμάστε από κοντά τα «κινητικά» γλυπτά του, που δημιουργούν μια χαρούμενη και πολύχρωμη ατμόσφαιρα.