Ταξιδια Παρισι – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Παρισι.


Ξενοδοχεια στο Παρισι, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Παρισι
Απευθείας πτήσεις με Ολυμπιακή, Aegean, EasyJet
Επίσης μπορείτε να βρείτε πολλούς συνδυασμούς πτήσεων μέσω τρίτης χώρας.

Μετρό
Στο Παρίσι μόνο μία λέξη υπάρχει σχετικά με τη μετακίνηση στην πόλη: Μετρό και πάλι Μετρό! Σχεδόν κάθε 500 μέτρα υπάρχει και μια στάση, ενώ εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αν πάλι θέλετε να κινηθείτε εκτός πόλης, υπάρχει ο προαστιακός σιδηρόδρομος (RER). Προσοχή: Ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνετε στο Παρίσι, φροντίστε να προμηθευτείτε και το αντίστοιχο εισιτήριο ή κάρτα. Για παράδειγμα, η κάρτα Παρί Βιζίτ ισχύει για 5 μέρες και αφορά σε απεριόριστες διαδρομές με όλα τα μέσα. Για 1 μόνο μέρα χρησιμοποιήστε την κάρτα Φορμίλ 1, που ισχύει και αυτή για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Ποδήλατο
Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει πάνω από 150 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου, ενώ τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για τους παραβάτες. Έτσι μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα και να περιηγηθείτε άφοβα στην πόλη. Σημείωση: Τις Κυριακές οι παρόχθιοι δρόμοι του Σηκουάνα διατίθενται αποκλειστικά στους πεζούς και στους ποδηλάτες.

Καραβάκι
Στο Παρίσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καραβάκι σαν μεταφορικό μέσο (εκτός από τον Ιανουάριο). Πάρτε το batobus από τις προβλήτες του Σηκουάνα δίπλα στο Πύργο του Άϊφελ και απολαύστε μια μίνι ξενάγηση στην πόλη.

Τραμ
Εξυπηρετικό και πρωτίστως… ρομαντικό! Χρησιμοποιεί τη κεντρική λωρίδα της λεωφόρου Maréchaux, στα νότια του Παρισιού, και ενώνει τις διάφορες εισόδους στο Παρίσι (13ο, 14ο και 15ο διαμέρισμα). Λεωφορείο Τα λεωφορεία κυκλοφορούν από τις 5.30 π.μ έως τις 8.30 μ.μ. Το βράδυ τα Noctambus ενώνουν το κέντρο του Παρισιού με τα προάστια.

Ταξί
Θα βρείτε παντού στο Παρίσι, αλλά οι τιμές τους είναι αρκετά ακριβές.